Eldhuset

Eldhuset er et gammelt lite hus. En gang lå det inntil gården som det var en del av, men som er revet for lenge siden. Trolig er dette eneste bygningen som viser en fortid med gårder og dyr på markene rundt. Eldhuset var viktig før elektrisiteten kom. Det var her de bakte, brygget og vasket klær. Randaberg kommune eier eldhuset, og har bevilget midler til rehabilitering. Endrestø friluftsbarnehage har tatt initiativet til dette, for å kunne ta eldhuset i bruk til daglige aktiviteter. Vi har i dag tilgang til en ekte og verdifull arena for aktivitet og historie.

Eldhuset idag benyttes i vårt pedagogisk arbeid med kultur formidling om gamle dager.

Vi driver med bakst av forskjellig slag gjennom året.

En uke i året har vi tema gamle dager,  hvor barna får kle seg opp i gamle klær og sko og der vi lager et lite marked med småsalg.

Vi farger garn - steker lapper - lager pinnebrød.

Vi er på jakt etter en traktor også :)