Våre måltider

Mat er et fagområde i rammeplan for barnehager, sammen med kropp, bevegelse og helse. Barn trenger å tilegne seg gode vaner som kan vare livet ut, og det begynner i barnehagen med å bygge gode holdninger og noe kunnskap i forholdet til mat. Mat og gode måltider betyr noe for barns helse, både fysisk og psykisk for deres utvikling, trivsel og læring. 40-60 prosent av barnas energi inntak pr. dag dekkes i barnehagen, derfor har barnehagen gjennom vårt samfunnsmandat stor påvirkning på barnas matvaner og kosthold - til det beste for barna. Vi legger til rette for både matglede og matkultur.

Vi serverer tre måltider hver dag som er satt sammen til en meny med sunne og næringsrike råvarer som vårt kjøkken personell tilbereder for alle grupper og turgrupper daglig.

Måltidene
Barna skal få tid under måltidene til å nyte en sunn frokost og prøve nye varmretter ved lunsj. Barns tilnærming til en godt forhold til mat kommer gjennom deltakelse under forberedelser av alle måltidene de har sammen, smake på alt som de er nysjerrige på for å gjøre seg kjent med fargene, luktene og konsistensen av den enkelte råvaren.

Gode matvaner
Kan læres sammen med andre barn, der måltidet preges av ro og harmoni og der voksne kan møte barn preget av fokus på sosialt samspill og læring.

Råvarene
Henter vi i vår grønnsakshage og benytter dem inn i læringen av mat og måleenheter som barna deltar i på kjøkkenet, sammen med vårt kjøkken personell.

Medvirkning
Gjennom medvirkning i mat-og måltidsaktiviteter skal barna få en grunnleggende forståelse for hvordan sunn mat bidrar til god helse.