VARDEN GUL GRUPPE

VARDEN GUL GRUPPE er for barna som er 2 og 3 år gamle. For oss er varden et symbol på å bygge stein på stein i barnas utvikling og deres sosiale fellesskap gjennom de årene barna er på avdelingen. Varden er tegnet på en solid struktur som viser vei. Varden symboliserer noe vi bærer med oss av verdier, der barna gjennom de viktige årene i barnehagen til slutt står trygt i seg selv.

Varden gul gruppe er fokuserte på samspill og relasjoner mellom ansatte og enkelt barnet, og mellom barna.

Gruppen starter litt rolig ut på høsten og bruker tiden til hjelp for å bygge et rom og en arena for barna, gjennom en balanse av ute i ulike værforhold og inne igjen for å skape en variasjon og alsidighet i aktivitet og hvile.

Hviletiden hver dag er sentral for gruppen. Etterhvert som våren kommer tilbake, foregår hviletiden ute i hengekøyene. Barna tilvennes mot å nyte og oppleve naturen som en arena for å ta inn over seg hvem de er gjennom repeterende bevegelse og aktivitet, og hvordan de kan regulere og slappe av i naturen.

De presenteres for å lage mat ute i naturen og spise ute på sine turer, som en del av å være i friluftsbarnehagen.